Beleving en verbinding op afstand of met afstand?

Het lijkt een nieuw tijdperk voor de eventbranche, want 2020 is een jaar met een enorme kanteling. Want hoe vanzelfsprekend bijeenkomsten en events waren, zo onzeker ziet de nabije toekomst er voorlopig nog even uit. En wordt alles daarna weer zoals het was? Ik denk het niet! Maar een zekerheid waar ik van overtuigd ben is dat live communicatie, in welke vorm dan ook, blijft. We zullen alleen rekening moeten houden met nieuwe (on)zekerheden.

Vernieuwend blijven
De eventbranche kenmerkt zich door creativiteit en innovatiekracht. We willen niet alleen vernieuwend zijn, we moeten vernieuwend zijn. Altijd. Dus ook nu we worden uitgedaagd om events binnen de kaders, op passende én verrassende wijze in te vullen. Op afstand of met gepaste afstand.

Het ‘nieuwe live’ was de afgelopen maanden alleen ‘live online’. Hybride events en webinars volgden elkaar in rap tempo op. De pubquizen met borrelboxen, online escaperooms en teambuilding events, schoten als paddenstoelen uit de grond. Studio’s werden in no-time opgezet. Met elkaar afspreken werd Zoomen of Teamen. Het zijn prachtige en noodzakelijke oplossingen en het deel wat effectief bleek op afstand, zal absoluut een optie blijven.

Echter vindt een heel groot deel van onze communicatie (90%!) non-verbaal plaats. Naast het feit dat persoonlijk contact én de omgeving waarin je bent, volgens de psychologie, bijdragen aan het aanmaken van bepaalde stofjes die ons gedrag beïnvloeden. Juist die factoren, waar wij als ons event managers zo bewust van zijn en ons op richten in het creëren van beleving. Als we daarmee het verschil willen maken, zullen we dus onze innovatiekracht moeten inzetten met een combinatie van events óp afstand (live online) als events mét afstand. En zodra het weer mag met events, die met afstand de beste zijn.

Kleinschaligheid met grootse impact
Verschillende events zijn alweer mogelijk om persoonlijk in contact te komen met uw doelgroepen. De vraag is dan voorlopig even: hoe gaan we beleving en verbinding met een kleinere groep? Ons antwoord: kleiner, vaker en beter. Nog beter nadenken over uw doelen dan voorheen, groepen opsplitsen en intiemere events organiseren waarin het contact en de beleving centraal staan. En zodra dat weer mag, met meer mensen opschalen zonder de impact van die echte aandacht te verliezen.

Samen vooruitkijken  
We denken met u mee in een tijd, waarin de ontwikkelingen en economische omstandigheden, invloed hebben op de mate waarin events als passend worden ervaren. In welke mate pakt u uit met uw event, of houd u het wat meer ingetogen? Hoe denkt u dat uw klanten, relaties of medewerkers zullen reageren op een live online ontmoeting, een live event of een combinatie daarvan? Hoe gaan we om met risico’s en verzekeringen? Bij Noraé hebben we alle ervaring en kennis voor een goed advies. Laten we samen vooruitkijken!

Nieuwe tijd, nieuwe site
Deze nieuwe tijd vroeg om een nieuwe site. Positief, fris en met overtuiging dat live communicatie er was, er is en altijd impactvol blijft. Noraé is een kleine, wendbare en flexibele organisatie. Wij staan als vanouds voor u klaar. En zijn heel blij met kleine én grote events.

TOP